Ingyenes informatikai képzés nőknek

2024.05.16.
 

2024. május 15-én az Önkormányzat épületének nagytermében oklevelek átadására került sor az Ingyenes informatikai képzés nőknek elnevezésű program résztvevőinek. A képzést elsősorban különböző életkorú nőknek szánták, de férfiaknak is lehetőségük volt jelentkezni a tanfolyamra. A képzés sikeresen elvégzéséről szóló okleveleket Kónya Róbert, Magyarkanizsa polgármesterének műszaki és informatikai segédje adta át.  
36 nő és 2 férfi fejezte be sikeresen a képzést. Az órákat a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben tartották 2024 februárjától április végéig.  
A képzést a Nemek Közötti Egyenlőség Intézete finanszírozta. A projekt fő hordozója Magyarkanizsa község volt.  
Magyarkanizsa egyike annak a 10 településnek és városnak, amelyek a Nemek Közötti Egyenlőség Intézete nyilvános pályázata révén vissza nem térítendő támogatást kaptak. Magyarkanizsa 250 000 dinárhoz jutott.  
A program általános célja az volt, hogy hozzájáruljon az informatikai kompetenciák fejlesztéséhez, segítse az olyan készségek elsajátítását, amelyek révén a nők és a férfiak nagyobb esélyt kapnak az elhelyezkedésre, versenyképesebbek lesznek a munkaerőpiacon és gazdaságilag is megerősödhetnek.  
A képzés része Magyarkanizsa önkormányzata a Nemek közötti egyenlőség előmozdítását célzó Helyi Akcióterve végrehajtásának, illetve a végrehajtásában résztvevő helyi szereplők munkája koordinációjának. 

 


Egyenlőek vagyunk

Informatikai képzést tartottak nők számára Magyarkanizsán




Fotó Puskás Károly