Bővült a kommunális közvállalat gépparkja

2024.05.17.
 

Egy új, Steyr típusú traktor a magyarkanizsai Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat gépparkjának újabb büszkesége. A járművet 13, 4 millió dinárért vásárolta az önkormányzat, s a közvállat rendelkezésére bocsájtotta. Ezt az új munkaeszközt tekintette meg munkatársaival Fejsztámer Róbert polgármester. 
– Köszönettel tartozunk Fejsztámer Róbert polgármesternek, hogy a mai kihívásoknak megfelelve, a vállalat mindennapi tevékenységében lehetővé tette ennek a 150 lóerős traktornak a beszerzését. A gépet a kategorizálatlan utak karbantartására is használhatjuk. Nagyon fontos beruházás ez az egész közösség számára – mondta Pálfi Ervin, a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat igazgatója, aki ismertette azt is, hogy pontosan milyen feladatok tartoznak a hatáskörükbe. 
Az útkarbantartás és az utcák, parkok rendezése mellett temetői szolgáltatásokat is végeznek, sőt a Tisza-parti medence üzemeltetése is az ő feladatuk, de a horgosi határátkelő karbantartása is hozzájuk tartozik. 
Mivel a munkaerő egyre kevesebb, fontosak a gépek, hogy minden feladatot gyorsan el tudjanak végezni. Terveik között szerepel egy gallyzúzó, egy hóeke, egy kommunális utcai takarítógép beszerzése is. Ugyanakkor fel szeretnék újítani a kóbor állatok menhelyét. 
A közvállalat tevékenységeit száz százalékban az önkormányzat fedezi és biztosítja, emelte ki Fejsztámer Róbert polgármester: 
– Minden berendezést, ami a zöldfelületek, közterek, utak karbantartásához szükséges, azokat az önkormányzati költségvetésből biztosítottuk, de a közvállalat saját bevételeiből is tud eszközt vásárolni. 
A polgármester elmondta, nagyon fontosnak tartják a Komunalac eszközparkjának a fejlesztését, mert a község mind a tizenhárom településén helyt kell, hogy álljanak. 
Bővebben: 

 


Bővült a magyarkanizsai kommunális közvállalat gépparkja

Új traktorral a munka is könnyebb

Új, nagy teljesítményű traktor a magyarkanizsai Komunalac Közvállalat gépparkjában

Bővül a kommunális közvállalat gépparkja




Fotó Puskás Károly