Korszerűbb fűtési rendszer az oromi iskolában

2024.05.15.
 

Magyarkanizsa önkormányzata sikeresen pályázott a szerbiai Környezetvédelmi Minisztériumnál egy pellettel működő kazán beszerzésére az Arany János Általános Iskola oromi épülete számára. A köztársaságtól érkező támogatás 4,8 millió dinár, az önkormányzat önrészként további 1,4 millió dinárt biztosított.   
- Az Arany János Általános Iskola három épületben működik. Oromhegyesen van a központ, s két kihelyezett tagozat van Oromon és Tóthfaluban. Ebbe az oromi épületbe 76 tanuló jár. A nyertes pályázatnak köszönhetően megújul a fűtési rendszer. A munkálatoknak több fázisa lesz. Az eddigi fűtési mód már nem volt megfelelő, ezért a pellet kazánra térünk át. A minisztérium is a támogatások odaítélésekor próbálja népszerűsíteni az átállást. Szeptemberre a munkálatok befejeződnek, s az új fűtési szezonban a gyerekek újra meleg tantermekben tanulhatnak - nyilatkozta Vajda Attila, az iskola igazgatója. 
A környezetvédelmi minisztériumnál nyert a pályázat. Az önkormányzat 20 százalék önrészt biztosított, s így le tudják cseréltetni a kazánt, ismertette Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester. 
- Nagyon örülök, hogy minden évben van valami kicsi előre mozdulás a fejlesztések terén. Ha visszatekintünk az elmúlt 4-5 évre, akkor az iskolában minden évben volt valami beruházás: ablakcsere, tornatermi felújítás, fűnyírógép vásárlása... Az állagmegőrzés és modernizáció folyamatos. Ugyancsak segíti egy kisebb összeggel az önkormányzat az eszközmegújítást, gondolok az okostáblákra, laptopokra, kivetítőkre. Bízom benne, hogy mindez az elkövetkező időszakban is folytatódik, hisz a tervek már elkészültek még a tavalyi évben.  
A komplett felújítási tervek fél millió dinárba kerültek, azokra a részekre vonatkoznak, amik eddig kimaradtak a sorból. A polgármester reméli, hogy a továbbiakban is sikeresen fognak pályázni, hogy elérjék azt a modernizációs szintet, amit az oromi iskola is megérdemel. 
Bővebben: 

 


Korszerűbb fűtési rendszer az oromi iskolában

Energiahatékonyabb lesz az oromi általános iskola

Korszerűbb és takarékosabb




Fotó Puskás Károly