Biztonság ajándékba Magyarkanizsán

2023.11.10.
 

Biztonsági gyermeküléseket adtak át csütörtökön Magyarkanizsán. Az önkormányzat ötödik éve biztosítja a gyermek-autósüléseket a legkisebbeknek. A pályázat során minden család, amely megfelelt a feltételeknek, részesült ebből az ajándékból, melynek biztosításához a község idén 250 ezer dinárt választott ki a költségvetésből.  
A városháza dísztermében hatvanhét kisgyermekes szülő vehette át az ingyenes autósüléseket, melyeket a magyarkanizsai önkormányzat, karöltve a közlekedésbiztonsági ügynökséggel biztosított számukra.   
Magyarkanizsa Önkormányzata korábban már kiérdemelte a családbarát címet, s ennek megfelelve továbbra is igyekeznek olyan programokat támogatni, azokban részt venni, amelyek megkönnyítik a családok életét. A kisgyermekek közlekedésbiztonságát hivatott növelni az a projekt, amelynek keretében immár ötödik éve autós gyermeküléseket osztanak ki.  
– Magyarkanizsa önkormányzata minden évben, immár rendszeresen kiosztja az ingyenes autósüléseket azoknak a családoknak, amelyben az elmúlt egy évben gyermek született. Nagy öröm számunkra, hogy a közlekedésbiztonsági ügynökséggel együtt tudunk működni, mert úgy látom, hogy jelentős anyagi segítség ez a szülőknek, de még fontosabb, hogy ezeket használják is a családok. Bízom benne, hogy az az együttműködés hosszú távon is megmarad a köztársasággal – mondta az ajándékátadón Fejsztámer Róbert polgármester.  
– Magyarkanizsa önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a közlekedésbiztonságra, a gyermekek biztonságára hangsúlyozottan. Az illetékes bizottságnak ez a legnépszerűbb akciója. Ezek az ülések a 0-tól 36 kilogrammos gyerekek számára készültek. Három részből állnak. Ahogyan növekszik a gyerek, folyamatosan úgy tudjuk kiszerelni az alkatrészeket, de ezt be is mutatjuk itt a szülőknek egy prezentáció keretében. Egyébként addig kell a gyermekülést használni, míg a gyerek el nem éri a 140 centiméteres testmagasságot -mondta Bajtai Balázs, a magyarkanizsai önkormányzat közlekedésbiztonsági tanácsának koordinátora.  
Marko Ždero, a Községi Tanács kommunális ügyekkel megbízott tagja elmondta, hogy most azok a szülők jelentkezhettek, akiknek gyermekük született 2022-ben. A tanács programjai egyébként megelőző jellegűek, amelyeknek az a céljuk, hogy elkerüljék a baleseteket, illetve a mégis bekövetkező karambolok minél enyhébb sérülésekkel járjanak. Ezt szolgálják a biztonsági gyermekülések is. 

 


Biztonság ajándékba Magyarkanizsán

Ajándékokat osztottak Magyarkanizsán

67 autós gyerekülést osztottak ki Magyarkanizsán




Fotóalbum: Puskás Károly