Megújult a Gyöngyszemeink óvoda központi épülete

2024.04.15.
 

A Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény magyarkanizsai központi épületében tartományi támogatásból megvalósult a csoportszobák padlójának felcsiszolása és festése. Ez alkalomból látogatott el oda április 12-én Fejsztámer Róbert polgármester, akit Veselinov Ibolya, az óvoda igazgatója fogadott.


A Gyöngyszemeink épület az óvoda 11 épülete közül az egyik legnagyobb, hat csoportszobával, sószobával, tornateremmel rendelkezik, s a szakszolgálat is itt működik, ismertette az igazgatónő.


- Igyekszünk minden pályázatot megragadni, mert nagyon sok gyerek jár ide. Sokat segít az önkormányzat is, hogy az épület minden évben megszépüljön, a gyerekek jól érezzék benne magukat. Amikor a tartományi oktatási titkárság kiírta a pályázatot, megragadtuk az alkalmat, nyertünk, s a csoportszobák parkettájának a csiszolását, lakkozását végeztük el, amely munkálatokra 1 millió dinár érkezett. Az itt látható szekrénysort ugyanakkor az önkormányzattól kaptuk. Itt tároljuk a gyermekek ágyneműit, a tornatermi eszközöket.


Veselinov Ibolya elmondta, hogy már beadtak egy újabb pályázatot is a tartományhoz. A horgosi épületük külső szigetelését, festését szeretnék megoldani.


Fejsztámer Róbert polgármester kijelentette, örül annak, hogy a családbarát programját az önkormányzat az összes intézményén keresztül egész évben sikeresen valósítja meg.


- Ez az óvodai egy olyan állagmegőrző projekt, amit a tartományi titkárság finanszírozott. Mindig hangsúlyozom, nem elég csak megépíteni egy építményt, azt működtetni is kell. Számunkra nagyon nagy segítség az, hogy az intézmények külön-külön is pályáznak, s folyamatosan foglalkoznak azzal, hogy hogyan tudják a színvonalat fenntartani. Ezen törekvésekhez igyekszik az önkormányzat támogatást biztosítani például önrész formájában, vagy az éves működtetési összeg keretében biztosítjuk a pénzt a kisebb állagmegőrző munkálatokhoz is. Ez a község minden óvodaépületére vonatkozik.


A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat családbarát programja a legkisebb korosztállyal kezdődik, s folytatódik az idősebb generációkkal, mindazokkal, akik községükben szeretnének letelepedni, élni, dolgozni.


- Örülök, hogy az óvoda vezetésének sikerült kívülről is forrásokat szerezni, s egy olyan állagmegőrző projektet végig vinni, amelynek köszönhetően gyermekeink egy felfrissült, megújult, de nekik régi és megszokott tanteremben tudnak minden nap játszani - mondta Fejsztámer Róbert.


A Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény magyarkanizsai központi épületébe egyébként 140 gyerek jár.


Bővebben:

 


Megújult a magyarkanizsai Gyöngyszemeink óvoda központi épülete

Szépül a magyarkanizsai ovi

Folyamatos munka, folyamatos újítás




Fotó: Puskás Károly