Megújult az általános iskola Ady-épületének tornaterme

2024.04.22.
 

A magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Ady-épületében egy több mint 10 millió dináros beruházásnak köszönhetően megújult a kisebbik tornaterem. A teljeskörű padlócserét, a festést és a radiátorok javítását a tartományi oktatási titkárság támogatta. 
A sikeres projektum kapcsán megtartott sajtótájékoztatón Szepesi Zoltán, az iskola igazgatója és Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester nyilatkozott. 
- Ez a tornaterem a kanizsai birkózó klubbal közös helységünk volt, és a birkózó klub kiköltözése után, ugyanis ők megkapták a vajdasági Birkózóakadémia épületét, mi ezt a helységet elkezdtük felújítani. A tetőcserével indult a munka, és miután nem ázott be többé a tető, lehetőség nyílt arra, hogy sor kerüljön a padlócserére, utána pedig a fűtés modernizálására. Így sokkal komfortosabb, modernebb tornatermet tudunk biztosítani a tanulóinknak - mesélte Szepesi Zoltán igazgató. 
A projekt támogatója a tartományi oktatási titkárság volt, ők támogatták a tetőcserét és a padlóburkolat cseréjét is. Ebben az iskolaépületben összesen 350 diák van, és főleg az alsósok használják ezt a tantermet, tehát körülbelül 200 tanuló. 
- Nagyon örülünk annak, hogy a tornaterem felújítása megtörténhetett, ugyanis már eléggé rossz állapotban volt. Nagy segítség az órarend szempontjából is, hogy úgy tudjuk beosztani a termet, hogy mindenki megfelelő módon tudja használni, és mindenki be tud jutni abba a terembe, ahová szeretne – fogalmazott az igazgató. 
Fejsztámer Róbert polgármester elégedett volt a felújítási munkálatok eredményével: 
- Szeretném megköszönni a tartományi oktatási titkárságnak, hogy biztosította a költségek legnagyobb részét, a 95 százalékát ennek a felújításnak, hiszen a 10 millió dinárhoz hiányzó félmillió dináros önrészt kellett csak az önkormányzatnak előteremtenie, hogy be tudjuk fejezni a munkálatokat. 
A polgármester elmondta, örül annak, hogy a tanintézmények komolyan veszik a pályázást, így minden évben sikerül fejleszteni az iskolákat vagy az állagukat megőrizni. Fontos, hogy a diákok egészséges környezetben tudjanak tornázni. 
- Én továbbra is bízom benne, hogy a tartományi titkárság, illetve a tartományi és a köztársasági kormány részéről meglesz a szándék intézményeink további támogatására. Ki kell hangsúlyozni, hogy az iskolák vezetőségét dicséri az is, hogy nem csak a nagy horderejű pályázatokra figyelnek, hanem az eszközbeszerzést segítő kiírásokra is, így nemcsak felújítások zajlanak, hanem megújulnak az iskolai eszközök is – mondta a sajtótájékoztatón a magyarkanizsai polgármester. 


Bővebben: 

 


Magyarkanizsa: Megújult az általános iskola Ady-épületének tornaterme

Felújított tornaterem Magyarkanizsán




Fotóalbum: Puskás Károly