Stabil pénzügyi helyzet

2023.11.23.
 

Stabil a pénzügyi helyzete Magyarkanizsa önkormányzatának, hangzott el a Községi Képviselő-testület november 23-ai ülésén. 
A költségvetés bevétele 836 millió dinár volt, míg a kiadás 791 millió dinár 2023. januárjától szeptemberéig. Emellett szó esett a nemek közti egyenlőségről szóló cselekvési tervről a 2024-2026 közötti időszakban, továbbá elfogadták azt a rendeletet is, amely a romák társadalmi integrációjának helyi koordinációs testületének létrehozásáról szólt. 
Pletikoszity Tibor, a VMSZ magyarkanizsai frakcióvezetője elmondta: „A mezőgazdaságra szánt eszközöket megemeltük 13 millió dinárral, valamint 4,5 millió dinárral megemeltük az energetikai pályázatra szánt eszközöket, amire a minisztériumtól várjuk még a jóváhagyást és a továbbítási eszközöket. Úthálózatra további 8 millió dinárt fordítottunk. Elfogadtuk a községi költségvetés 2023. január-szeptemberi jelentést. Itt ki kell térni a megvalósulásra, ami a bevételt illetően 836 millió dinár értékben teljesült, a kiadás pedig 791 millió dinár volt. Nyugodtan mondhatjuk, hogy az év végére is egy stabil pénzügyi helyzet várható.” 

 


Több anyagi forrás mezőgazdasági eszközökre és energetikai pályázatokra Magyarkanizsán

Stabil pénzügyi helyzet

Ülésezett a magyarkanizsai községi képviselő-testület




Puskás Károly fotói