A horgosi játszóház mindenkié

2024.05.14.
 

A magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény horgosi Napraforgó óvodájának 12 éve van játszóháza. A Vasút utcában lévő épületben működött egykor maga az óvoda is, még a múlt század 60-as éveiben. A játszóház a közelmúltban megújulhatott, a belső festés költségeit a tartományi oktatási titkárság fedezte. 
A további fejlesztési igényekről, az iskoláskor előtti intézményhálózat bővítési lehetőségeiről a helyszínen Fejsztámer Róbert polgármester nyilatkozott, akit Veselinov Ibolya, az óvoda igazgatója kalauzolt a helyszínen. 
Amikor 2012-ben megkaptuk ezt az épületet, örültünk neki, mert úgy gondoltuk, nagyon jó lenne Horgoson egy játszóház. Ez be is bizonyosodott, a gyerekek azóta is örömmel használják, mondta a polgármesternek Veselinov Ibolya. 
- Minden születésnapot, eseményt, itt a játszóházban tartanak meg a szülőkkel együtt. Mivel 2012 óta nem volt felújítás, örömmel fogadtuk a tartományi pályázatot, így idén a belső festést meg tudtuk oldani. Az ablakok és a falak festése is megtörtént. 
Az épület egyébként gyakori helyszíne különböző közösségi eseményeknek is. Itt tartották például a Dunán innen, Tiszán túl nemzetközi vetélkedő mesemondó versenyét a közelmúltban, de a Szüreti napok alkalmával is rendeznek itt programokat, mesélte az igazgatónő. 
Az óvodának a játszóház működtetése kiegészítő tevékenység, mert regisztráltan az is az óvodához tartozik, mondta a polgármester. 
- Bár az ittlét a gyerekeknek öröm, de a szülők mindennapjait könnyíti meg egy-egy születésnap megszervezésekor, ezért támogatandó a játszóház-projekt. A intézmény 12 éve működik, de ilyen tartalommal, ami szerteágazó tevékenységet biztosít, csak néhány éve sikerült az épületet felruházni tartományi és EU-s pályázatok segítségével. Tudni kell, hogy az óvoda rendszeres részt vesz a tartományi pályázatokon, ugyanakkor már második éve sikeres résztvevői az Erasmus+ uniós pályázatnak is, amelyen kisebb összegű eszközbeszerzésre van lehetőség. 
Fejsztámer Róbert bízik abban, hogy az iskoláskor előtti intézmények fejlesztésének tendenciája a jövőben is folytatódni fog. 
- Miután minden óvodai épület az elmúlt időszak valamilyen formában megújult, bízok benne, hogy sikerül majd Magyarkanizsán egy új bölcsődét is építeni. A tapasztalat az, hogy a szülők a gyermekeiket egyre fiatalabb korban adják be a bölcsődébe, mivel a munkájuk miatt nem tudnak otthon maradni a kicsikkel. Ezen igényekre az önkormányzatnak s az óvodának kell reagálnia. Bízom benne, hogy hosszú távon nemcsak felújításokról, festésekről, eszközbeszerzésekről tudunk majd beszámolni, hanem esetleg egy új bölcsődei épület felépítéséről is – fogalmazott a magyarkanizsai polgármester. 
Bővebben: 

 


Van igény a játszóházi szolgáltatásokra Horgoson

A horgosi játszóház mindenkié

Felújították a horgosi játszóházat

Megújult a horgosi játszóház




Fotó Puskás Károly