Teljesen megújul a Magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola épülete

2024.05.13.
 

2023-ban a tartománynál pályázott a Magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola, s a megnyert 1,4 millió dinárból sikerült elvégezni az épület hidroizolációját. Az egész épület szigetelése megtörtént. Közben ugyancsak tartományi eszközökből elkészült az épület teljes felújítási terve is. Most újra pályáznak, hogy megkezdhessék a három részre osztott felújítás első fázisát, mondta Atyimcsev Judit igazgató. 
- Ami még a tavalyi évben történt, hogy az önkormányzat támogatásával sikerült három tantermet lebetonoznunk, azokat, amelyek eddig parkettásak voltak, de alattuk föld volt. Ez fontos volt, mert már nagyon rossz állapotban volt a padló, de valójában az egész épület egy komoly renoválásra szorul. Most reménykedünk benne, hogy ha a következő pályázaton megkapjuk a kért összeget, akkor folytatni tudjuk a munkát a többi tanterem betonozásával, csempézésével, az elektromos hálózat cseréjével, de tervben van a mosdók felújítása is – sorolta az igazgatónő. 
Az elmúlt időszakban a zeneiskola egyre inkább jelen van Magyarkanizsa kulturális életében, a komolyzene népszerűsítésében, egyre több a diákjuk is, fontos tehát a munkafeltételek javítása, értékelte Fejsztámer Róbert polgármester. 
- Fontos, hogy az épület megfeleljen minden olyan feltételnek, ami a modern oktatási intézményekkel kapcsolatban elvárás. Örülök, hogy az iskola elkészíttette a felújítási tervet. Az önkormányzat, hogyha kell, önrészt biztosít, vagy ha van rá eszköze, akkor saját eszközből fizeti és finanszírozza azokat a kisebb-nagyobb beruházásokat, amelyek hiányoznak egy-egy felújítási fázis befejezéséhez, de mindenesetre, hogy összegyűljön az épület teljes felújításához szükséges majd 22 millió dinár, ahhoz még nagyon sok pályázatra van szükség - értékelte a polgármester. 
A Magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola egyébként tavaly ünnepelte fennállásának 45. évfordulóját, s mintegy 200 növendéke van. 
Bővebben: 

 


Teljesen megújul a Magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola épülete

A zene az kell!

Elkészült a Magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola szigetelése

Az épület szigetelésével megkezdődtek a Magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola felújítási munkálatai




Fotó Puskás Károly