Sportolói ösztöndíjak a legjobbaknak

2024.05.14.
 

Nagyon sok munka és erőfeszítés van egy-egy eredményben, amit sportolóink érnek el. Talán még több sikerrel büszkélkedhetnénk, ha minden tervezett versenyen részt tudnának venni a klubok, s nem kellene a pénzt számolni, hogy hová is tudnak majd tagjaik elutazni. 
Magyarkanizsán sportolói ösztöndíjakat is adományoznak. Fejsztámer Róbert polgármester péntek délben kötötte meg a szerződést hat fiatal sportolóval, illetve az őket képviselő szülőkkel. 
A sportolók: Ladányi Lídia - 6 pont (Testvériség Kajakklub), Lengyel Kevin – 10 pont (Potisje Birkózó klub), Habi Orsolya – 10 pont (Potisje Birkózó klub), Sarnyai Dominik – 5 pont (Ringfighter Ökölvívóklub), Mészáros Zsóka - 5 pont (Magyarkanizsa Kézilabda Klub) és Pavle Soraić - 6 pont (Partizan Atlétikai Klub). 
A hat versenyző mindegyike dobogós helyezést ért el kiemelt versenyeken, országos vagy nemzetközi szinten. Eredményeik alapján pontozta őket egy szakbizottság, s hatukat egy éven át, havonta támogatásban részesítenek. Az összeg 6 és 12 ezer dinár között változik a pontszámoktól függően. 
- A sportklubok éves támogatása mellett fontosnak tartottuk a sportösztöndíj bevezetését, mert a tanulmányi ösztöndíj mellett a sportolói ösztöndíj olyan kategória, amely nem kötelező, hisz a sportolás önkéntes tevékenység. Azok azonban, akik rászánják erre a szabadidejüket, energiájukat, azok megérdemlik, hogy külön díjazásban részesüljenek. Gratulálok a sportolóknak, a szüleiknek is, és köszönöm a sportmunkásoknak azt a munkát, amit belefektetnek ezekbe az elért eredményekbe - mondta a szerződések aláírásakor Fejsztámer Róbert polgármester. 
Bővebben: 

 


Sportolói ösztöndíjakat adományoztak Magyarkanizsán

A legjobb sportolókat ösztönözték Magyarkanizsán

Ösztöndíj a legjobb sportolóknak

Sportolói ösztöndíjak