A tisztább és zöldebb vajdasági iskolákért

2024.03.05.
 

45 vajdasági önkormányzat képviselője írta március 1-én alá A tisztább és zöldebb vajdasági iskolákért elnevezésű projektumról szóló együttműködési megállapodást a tartományi kormány épületében. 
A projektum célja a környezettudatosság és a személyes felelősségvállalás fejlesztése a vajdasági óvodákban és iskolákban. Ezáltal pedig a diákok aktívan hozzájárulhatnak a környezetvédelemhez és sokat is tanulhatnak. 
Magyarkanizsáról Bajtai Balázs felügyelőségi főosztályvezető vett részt a rendezvényen: 
- Magyarkanizsa község területén nagyon nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy felszámoljuk az illegális szemétlerakókat, ez meg is látszik a község területén, ha áthaladunk nem igazán találunk ilyen szemétlerakókat, és ahhoz, hogy ez a kultúra, vagyis a nem szemetelés kultúrája meg tudjon foganni az emberekben, úgy gondoljuk még gyerekkorban el kell kezdeni, ezért tartjuk fontosnak, hogy már az óvodákban és az iskolákban neveljük a gyermekekbe a környezetvédelmet. 
A program kezdeményezője és koordinátora a Tartományi Településrendezési és Környezetvédelmi Titkárság, de részt vesz benne további öt titkárság, valamint Újvidék önkormányzata, a Vajdaság Erdői Közvállalat és a Vajdasági Erdőtelepítő Mozgalom is. 
Brankica Tabak, a Tartományi Településrendezési és Környezetvédelmi Titkárság altitkára elmondta: 
- Mi, a tartományi kormány képviselői azt szeretnénk, hogy minél több vajdasági oktatási és nevelési intézményt bekapcsoljunk ebbe a projektumba. Az intézmények, amelyekkel együttműködünk, rendkívül elkötelezettek abban, hogy tudatosítsák a gyerekekben és a fiatalokban, hogy mennyire fontos felelősséget vállalnunk a környezetünkért. 
A tisztább és zöldebb vajdasági iskolákért elnevezésű projektum 15 éve kezdődött meg. 

 


A tisztább és zöldebb vajdasági iskolákért

Felelősek vagyunk a környezetünkért

„Zöldülhetnek” a vajdasági iskolák