Versennyel a gyermekek biztonságos közlekedéséért

2024.04.19.
 

Magyarkanizsán ma megrendezték a községi közlekedési versenyt, amelyen az iskolaelőkészítős óvodai csapatok, valamint az 1. és a 2. osztályos iskolai csapatok versenyeztek. A rendezvény helyszíne a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola központi épülete volt. 
Magyarkanizsa Község Közlekedésbiztonsági Tanácsa a község területén működő összes tanintézménnyel karöltve idén már másodszor szervezte meg a versenyt. A múlt hónapban az iskolák és óvoda már megtartották a házibajnokságot, s ezek alapján most a legjobb 36 gyermek intézményeiket képviselve versenyez. Innen a regionális versenyekre jutnak majd tovább szintén a legjobbak. Ha ott is sikert érnek el, akkor az országos versenyre vezet az út egyenesen, ismertette Bajtai Balázs, a Közlekedésbiztonsági Tanácsának koordinátora. 
- A mai verseny egy alaptudást igényel. Az óvodásoknak csak hang- és színfelismerés a feladata, tehát egy nagyon egyszerű teszt lesz ez. Értelemszerűen az elsősök és másodikosok komolyabb tesztet írnak, három vagy ötoldalas feladatlapokat töltenek ki a közlekedésbiztonsággal kapcsolatban – ismertette Bajtai Balázs. 
Fontosnak tartja a versenyt Szepesi Zoltán, a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola igazgatója is, s büszkék, hogy ők szervezhetik meg immár második éve a megmérettetést. 
- A verseny felkészíti a gyerekeket, hogy önállóan részt vegyenek a közlekedésben, s ehhez megszerezzék az elméleti tudást - véli az igazgató, aki elmondta, hogy a tanév folyamán többször is szerveztek közlekedésbiztonsági előadásokat. A rendőrségről érkeztek előadók, akik a közlekedési szabályokról beszéltek a diákoknak. 
A zsűri tagjai, Marko Ždero, Magyarkanizsa Község Közlekedésbiztonsági Tanácsának elnöke, Kónya Róbert, a tanács alelnöke és Bajtai Balázs, a bizottság koordinátora voltak. A feladatuk igen komoly volt, hiszen édességcsomagok sorsáról döntöttek. 
Bővebben: 

 


Magyarkanizsa: Versennyel a gyermekek biztonságos közlekedésért

Figyelek

Községi közlekedési versenyt tartottak Magyarkanizsán




Fotóalbum: Puskás Károly