Претрага
 

   2023.10.20.
Настављени програми поводом Дана општине

У петак послеподне је настављен програмски низ поводом Дана општине Кањижа отварањем изложбе и врло посећеним концертом. Изложба нас је позвала на посебно евоцирање прошлости, након чега је уследио концерт акапела хора Вива Вокс. 
У Галерији “Добо Тихамер” је у петак послеподне отворена изложба под називом  ”Светлом исписана Кањижа” из стогодишње историје општине Кањижа у огледалу разгледница. Кроз 50 изложених разгледница могао се стећи увид у прошлост насеља. 
Лајош Форо, историчар каже: „Покушали смо да бирамо између разгледница на начин да све помало обухватимо. Нама је битна била не само насловнна страна разгледница, него и полеђина, будући да је неко то некоме написао и то је објављено. То је нека врста путовања кроз време. Увек нам нешто говоре о људима који овде живе. У многим случајевима разгледница је историјски извор." 
Вечерњи програм је завршен наступом акапела хора, на бину су изашли Viva Voks који су публику у Кањижи одушевили фантастичним музичким репертоаром. 
Борис Балуновић, вођа бенда Viva Voks каже: „Постојимо 18 година, први пут смо овде. Обрађујемо поп, роцк и метал песме, а посебно се трудимо да обрадимо песме које нису својствене за један хор. Померамо границе, разматрамо шта је изводљиво, то је наша мисија." 

 




У Кањижи настављени програми поводом Дана општине

Кањижа – КОНЦЕРТ ХОРА VIVA VOX

Кањижа – За Дан општине отворена изложба разгледница Кањиже


Фотоалбум: Карољ Пушкаш