| Привреда || Комуналне делатности || Урбанизам || Пољопривреда || Заштита животне средине || Туризам || Образовање || Култура || Социјална заштита || Здравство || Спорт || Омладина || Информисање || Ванредне ситуације || Верске заједнице || Цивилне организације || Заједница || Месне заједнице |

   2024.07.25.
Грожђе сазрева, берба би могла почети много раније

Берба грожђа у хоргошким виноградима почет ће много раније него што је то уобичајено. Неке сорте ће бити потпуно зреле већ за неколико дана. На местима где су временски услови били повољни, воће је добро родило.
У Хоргошу су недавно завршили обрезивање винове лозе, а биљке ...

   2024.07.24.
Добар род кајсија и бресака у воћњацима који нису измрзли

У више насеља у кањишкој општини нема кајсија, али тамо где су родиле, воће је квалитета прве класе. Слична ситуација је и са бресквама, које су слатке и доброг квалитета тамо где је било довољно падавина и није било озбиљније штете.
Илонка Биро је у свом воћњаку пре више ...

   2024.07.22.
Учестали напади лисица на живину

У последњем периоду су забележени учестали напади лисица на подручју Малих Пијаца и Хајдукова. Лисице се појављују у двориштима великог броја кућа у којима до сада није примећено присуство лисице од стране мештана.
Неколико грађана је дојавило новинарској екипи наше ...

   2024.07.22.
Обала Тисе у Кањижи крије мноштво авантура

Многе могућности за рекреацију очекују оне који се желе опустити на обали Тисе у Кањижи. Овде се могу добро забавити све генерације људи, јер посетиоце очекују бројни програми.
Обала Тисе у Кањижи је место где се може опустити не само по топлом, сунчаном времену, јер упркос ...

   2024.07.18.
Ранија берба брескве и крушке

Због благе зиме и пролећа, цветање и вегетација су ове године поранили, док тренутна врућина изузетно брзо сазрева род.
Врућина и суша такође лоше утичу на воћке. Јанош Нађ Ђерђ воћар из Носе узгаја јабуке, брескве и крушке на скоро 20 хектара земље.
"Ове године није ...

 
Претрага
 

   2023.08.07.
73 екипа кувало рибљу чорбу у Мартоношу

Екипе из суседних земаља, Мађарске, Румуније и Словачке, такође су се ухватиле варјаче и показале своје умеће кувања рибље чорбе. 
Сваке године у првој половини августа трг иза зграде месне заједнице у Мартоношу буде испуњен екипама које воле да кувају. Био је велики број људи и ове године, који воле не само да једу већ и да кувају рибљу чорбу.  
Већ дужи низ година на манифестацији заступљени су и становници Алђеа, побратимског насеља у Мађарској. Ове године је рибљу чорбу за екипу кувао градоначелник насеља Арон Молнар. 
“Наравно, пошто је Алђе 8 километара од Сегедина, кувамо рибљу чорбу на сегедински начин, али се усуђујем рећи, да у рибљој чорби из Алђеа има нешто посебно, надам се да ће жири то приметити, тако да кувамо најбољу алђешку рибљу чорбу.” 
Организатори су екипама на лицу места обезбедили рибу и зачине. 
Јанош Егето, Председник Удружења спортских риболоваца “Шаран” из Мартоноша каже: “Половина данашњих најбољих кувара, односно половина од 73 екипа биће награђена златом, сребром и бронзом. Десет екипа ће добити злато, десет сребро и бронзу, а биће награђена и најбоља слатка и слана пецива. На крају ће три најбоље екипе добити пехаре.” 
За добро расположење током поподнева побринули су се Анамари Данч и Саболч Кадар. 

 




73 екипа кувало рибљу чорбу у Мартоношу