Претрага
 

   2023.06.24.
Упознавање, дружење и игра у духу мултикултурализма

Екипа “Сиви орлови” је сакупила највише бодова у кампу који је по 7. пут одржан у духу мултикултурализма на обали Тисе у Кањижи. Током осам дана 119 ученика из 16 војвођанских средњих школа се такмичило у разним играма. 
Своје вештине су одмеравали тимови означени различитим бојама, са именима екипа које су сами бирали и са по једим чланом из сваке школе. Циљ кампа је и овога пута међусобно упознавање културе, националних вредности, матерњег језика са акцентом на толеранцију. Домаћин овог ђачког такмичења је Удружење центар за младе “Ана и Бастиан” у Кањижи, а главни покровитељ је Покрајински секретаријат за образовање који најбоље екипе награђује путовањем у иностранство. 
Виктор Пал, покрајински подсекретар за образовање каже: „Овогодишњи камп је био врло занимљив камп. Деца су једва чекала да се то организује, пријаве су биле масовне. Међу децом није било никаквих већих повреда. Били су под сталним надзором. Стварно уживају. Као што видимо око нас, расположење је на високом нивоу, боре се за последње бодове, а победник ће се одлучити у последњем часу.” 

 




Упознавање, дружење и игра у духу мултикултурализма