Kursna lista

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Prognoza vremena
  Korisni linkovi
Informacioni Centar Za Razvoj Potiskog Regiona
Fond za podršku investicija u Vojvodini
Serbia Investment and Export Promotion Agency
Regionalna Privredna Komora
Agencija za Privredne Registre
 
VESTI 
Közösen fejlesztenék a Dél-Tisza-völgy vízi turizmusát 24.04.2017.
 

Nyolc partner írta alá a Dél-Tisza-völgy vízi turizmusának fejlesztését célzó együttműködési megállapodást az Algyői Falunapok keretében. A cél, hogy a térség turisztikai, és az ahhoz kapcsolódó gazdasági és infrastrukturális fejlesztéseket támogassák.

Az elmúlt időszakban több olyan beruházás és program valósult meg, amelynek a célja a dél-alföldi térség vízi életének, turizmusának fellendítése. A különböző szolgáltatások és programok hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre többen megismerjék a Tisza és mellékfolyónak természeti értékeit.
Ebben a folyamatban fontos szerepet kaphatnak a határmenti, határon átnyúló gazdasági, turisztikai és társadalmi együttműködésekre. Ezúttal nyolc partner határozta el, hogy közösen tesznek a célért.

A dokumentum aláírása előtt Füzesy István, az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesület (ALTE) elnöke azt hangsúlyozta, hogy a megállapodás csak az első lépés, a feleknek kell valódi tartalommal megtölteniük a megállapodást. Hozzátette, a határon túli partnerek csak az erről szóló szerb kormányhatározat után tudják hitelesíteni, ám ettől a munkát még megkezdhetik a felek.

A részvevők további együttműködési irányokat is meghatároztak, így például a megyei önkormányzatok által létrehozott Területi Önkormányzatok Határon Túli Regionális Összefogása a Tisza vízgyűjtő területén együttműködéshez csatlakoznának. Ezen felül a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által meghirdetett Bejárható Magyarország Programhoz, illetve a Duna Stratégiához való kapcsolódás lehetőségeit is vizsgálják.

A Dél-Tisza-völgy vízi turizmusának fejlesztését célzó megállapodást Algyő részéről Molnár Áron polgármester; Csongrád önkormányzatának képviseletében Cseri Gábor alpolgármester; az EDF DÉMÁSZ Szeged Vízisport Egyesület elnöke, Petrovics Kálmán; a FOKA ÖKO-Kikötő Szeged tulajdonosa, Csányi Sándor; Magyarkanizsa polgármestere, Fejsztámer Róbert; Martonos első embere, Horváth Gergely; Óbecse képviselő-testület elnökének helyettese, Kinka Erzsébet; valamint az ALTE részéről Füzesy István látta el kézjegyével.

Forrás

  Aktuelni konkursi
Izazov za inovativna rešenja za zelenu tranziciju srpske privrede (31.12.2026.)
Poziv istraživačima, inovatorima i preduzetnicima: 1.7 miliona evra za dobre projektne ideje! (07.02.2024.)
EmpoWomen: Prilika za preduzetnice u Deep-Tech sektoru (08.03.2024.)
Konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude (01.09.2024.)
Konkurs za dodelu subvencija, transfera i dotacija namenjenih za projekte promocije, edukacije i treninga u turizmu u 2024. godini (29.03.2024.)
Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava privrednim subjektima za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala AP Vojvodine u 2024. godini (30.01.2024.)
Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima za subvencionisanje troškova za nabavku mašina/opreme u 2024. godini (30.01.2024.)
Prelazak na održiviji i otporniji ekosistem - osnaživanje malih i srednjih preduzeća u turizmu. (SMP-COSME-2023-TOURSME) (21.02.2024.)
Razvojni fond Vojvodine - Konkursi (31.12.2024.)
Javni poziv za učešće u programu podrške privrednim društvima za promociju izvoza u 2023. godini (27.03.2024.)
Drugi javni poziv za Program sufinansiranja inovacija (MATCHING GRANTS PROGRAM) (01.04.2024.)
Drugi javni poziv za Program ranog razvoja (MINI GRANTS PROGRAM) (01.04.2024.)
Drugi javni poziv za Program saradnje nauke i privrede (COLLABORATIVE GRANT SCHEME PROGRAM) (01.04.2024.)
PROSPERITATI ALAPÍTVÁNY - Eszközbeszerzés (2024.02.05.)
RAS - Javni poziv za učešće u programu podrške privrednim društvima za ulazak u lance dobavljača multinacionalnih kompanija u 2023. godini (04.03.2023.)
 
Copyright © 2010, Sva prava zadržana. Naslovna strana | Investiranje u Kanjiži | Biznis sektor | Dokumenti | Baza podataka | Kontakt