Tájékoztató a választók számára

2020.06.16.
 

A Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal tájékoztatja az állampolgárokat – választókat, hogy 2020. június 21-én választásokra kerül sor

 – a Szerb Köztársaság Nemzetgyűlése népképviselőinek,

– a Vajdaság AT Képviselőháza képviselőinek,

– a Magyarkanizsai Községi Képviselő-testület képviselőinek

megválasztására.

A Szerbiai Posta Közvállalat végzi minden szavazó számára a választások idejének és helyének megállapítására vonatkozó értesítés kézbesítését.

Az értesítés tartalmazza annak a SZAVAZÓHELYNEK AZ ELNEVEZÉSÉT ÉS CÍMÉT, ahol a szavazó a lakcíme alapján jogosult szavazni.

A szavazó a Szerbiai Posta Közvállalat által kézbesített értesítés nélkül is tud szavazni.

A szavazó, a választás napján a szavazatszedő bizottságnak bemutatja az ÉRVÉNYES SZEMÉLYAZONOSSÁGI IGAZOLVÁNYÁT vagy ÚTIOKMÁNYÁT (ÚTLEVÉL) és akkor szavazhat, ha szerepel AZ EGYSÉGES VÁLASZTÓINÉVJEGYZÉK-KIVONATON.

Tájékoztató

A szavazóhely ellenőrzése kapcsán (ahol a választó szavazni jogosult), hívják a következő telefonszámot: 064 806 2066 – június 19-ig munkaidőben, 7.00 és 15.00 óra között. A választások napján ezt az információt a választási bizottságok elnökei ellenőrzik.

Azt pedig, hogy a választó szerepel-e az Egységes választói névjegyzékben, a következő linkre kattintva ellenőrizhetik: https://upit.birackispisak.gov.rs/