Pronadi nas :
Kontakt
 
   
 
AKTUAL  
 
   
Mart 01. (subota), 18:00 časova
Trešnjevac, Seoski dom
 
u organizaciji KUD ,,Petefi Šandor“ iz Trešnjevca
,,BOGATA GRANA“ – manifestacija u cilju negovanja i očuvanja tradicije ,,Na kraju sela mala krčma“
 
Na manifestaciji će učestvovati kulturno-umetnička društva iz sledećih naselja: Adorjan, Horgoš, Hajdukovo, Male Pijace, Ludaš, Kanjiža, Martonoš, Trešnjevac, Orom i Doline.
Prvu ,,Bogatu granu’’ (kviz za osobe u životnoj dobi preko 50 godina) je u decembru 1987. godine organizovala tetka Bajus Terika u saradnji sa udruženjem penzionera iz Kanjiže. Prvobitna zamisao je bila takva, da se kviz svake godine organizuje i održi u drugom naselju. Međutim, to se nije ostvarilo.
Tako je naredna godina – što se tiče kviza – izostala. U decembru 1989. godine, ponovo se u Trešnjevcu organizovao spomenuti kviz, po drugi put – i tada je već poprimio svoju današnju formu.
Tema drugog po redu kviza, bila je ,,Izrada porodičnog stabla /rodoslov/’’, što se pokazalo vrlo interesantnim, a ni kvalitet nije izostao. Tada se rodila ideja, da ekipe svake naredne godine obrade drugu temu.
Od tada je, do današnjih dana, ova manifestacija postala ,,punoletna’’.
Od dana kada je tetka Terika preminula, podmlađena grupa organizatora se trudi da u svakom pogledu bude na visini zadatka. Sve će učiniti, da tradicija ,,Bogate grane“ i dalje živi među nama.
Ulazak : 100 din.
 
 
 
 
Službeni glasnik lokalne samouprave Kanjiža
Kontakt | RSS