Pronadi nas :
Kontakt
 
   
 
AKTUAL  
 
   
Decembar 20. (petak), 18:00 časova
Galerija ,,Dobo Tihamer“
 
u organizaciji OKU ,,Cnesa“ Galerije ,,Dobo Tihamer“
BOŽIĆNA IZLOŽBA POVODOM SEĆANJA NA DOBO TIHAMERA
 
Osnovna namera Galerije i kamen temeljac našeg ubeđenja je, da negujemo sećanje na Cigonju, kao i neraskidivu vezu koju je imao sa našim gradom, da osvežimo i dokumentujemo sećanja. Tokom proteklih godina smo već priređivali pomen-izložbe slika Dobo Tihamera, koje su bile veoma uspešne, a i danas nas podstiču da se i ove godine tokom božićnih praznika s ljubavlju prisetimo ,,Slikara Kanjiže“.
Poput istinskog umetnika, kao i čoveka, Cigonja je bio kultna ličnost našeg grada, koji danas – umesto zaborava – postaje još življi uz neprikosnovene vrednosti: postao je obeležje našeg grada. Tek kada smo ga izgubili, shvatili smo koliko smo zapravo upućeni jedni na druge, da u današnjem, skučenom svetu treba da se pazimo i čuvamo međusobno, uvek tražeći čoveka u ovom, pomalo neljudskom svetu.

Galerija – ponovo uz Vašu pomoć – ima nameru da udovolji želji zajednice, kada upućuje molbu svima koji poseduju sliku tj. stvaralačko delo Dobo Tihamera, da obogatite ovu izložbu njegovim radovima koji krase Vaše domove, pozajmivši ih i to na mesec dana. Za vreme trajanja izložbe, životno delo Dobo Tihamera će, na ovaj način, biti mnogo preglednije, na radost svih nas.

Čekamo sve dobronamerne ljude, koji će ponuditi slike za vreme trajanja izložbe!

Naša adresa: karoly.posa@gmail.com ili telefon: 063-545-293
Ulaz je besplatan
 
 
 
 
Službeni glasnik lokalne samouprave Kanjiža
Kontakt | RSS