Keress fel :
Elérhetőség
 
   
 
AKTUÁLIS  
 
   
Március 01. (szombat), 18:00 óra
Faluház
 
az oromhegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szervezésében immáron XXVI. alkalommal is megrendezésre kerül Oromhegyesen
GAZDAG ÁG- hagyományőrző és ápoló rendezvény Falu végén kurta kocsma címmel.
 
A rendezvényen a következő helységek művelődési egyesületei vesznek részt: Adorján, Horgos, Hajdújárás, Kispiac, Ludas, Magyarkanizsa, Martonos, Oromhegyes, Orom, és Völgyes. Az első Gazdag Ág rendezvényt (50 éven felüliek vetélkedőjét) 1987 decemberében szervezte meg Bajusz Terike néni a kanizsai nyugdíjas egyesületekkel karöltve. Ez olyan játékos vetélkedőnek indult, amit minden évben másik helységben szerveztek volna. Ez azonban nem valósult meg. A következő év így kimaradt. 1989 decemberében, újra Oromhegyesen, a második alkalommal megrendezett vetélkedő már kezdte felvenni mai formáját.
Témája a Családfakészítés igen érdekesnek és színvonalasnak bizonyult, akkor született meg az ötlet, hogy minden évben más-más témát dolgoznak fel a csapatok.
Mint tudjuk, mostanra már nagykorúvá lett a rendezvény.
Amióta Terike néni eltávozott a sorainkból, a megfiatalodott szervezőcsoport igyekszik mindenben megfelelni a feladat komolyságának. Mindent elkövetnek, hogy a Gazdag Ág hagyománya tovább éljen közöttünk.
Belépés : 100 din.
 
 
 
 
Magyarkanizsa község hivatalos eseményközleménye
Kapcsolat | RSS