Keress fel :
Elérhetőség
 
   
 
AKTUÁLIS  
 
   
December 20. (péntek), 18:00 óra
Dobó Tihamér Képtár
 
a Cnesa OMI Dobó Tihamér Képtár szervezésében
KARÁCSONYI DOBÓ TIHAMÉR EMLÉKKIÁLLÍTÁS
 
A képtár föltett szándéka és hitvallásunknak sarokköve, hogy Cigonya emlékét ápoljuk, és a városunkhoz fűződő szoros kapcsolatát rendszeresen fölelevenítsük, dokumentáljuk. Az elmúlt években rendeztünk már Dobó Tihamér képeiből posztumusz kiállítást, aminek sikere a jelenben is arra ösztönöz bennünket, hogy „Kanizsa festőjére” idén karácsonykor is jó szívvel emlékezzünk.
Cigonya igazi művészként csak úgy, mint emberként, városunk kultikus figurája volt, aki mára - a feledés helyett -, még élőbbé és értéket közvetítőbbé nemesült: egyfajta jelenséggé lett. Elvesztése döbbentett rá mindannyiunkat egymásra utaltságunkra. Arra, hogy beszűkülő világunkban féltő szeretettel kell óvnunk egymást, mindig az embert keresve az embertelenségben.
A képtár - ismét az Önök segítségével - a közösség óhajának kíván eleget tenni, amikor arra kér mindenkit, akinek Dobó Tihamér alkotása van, hogy egy hónapnyi időre gazdagítsa a tárlat anyagát a megannyi odahaza megbecsülve őrzött Cigonya festmény. A kiállítás alatt - együtt megcsodálva - Dobó Tihamér életműve is áttekinthetőbbé válik. Mindannyiunk legnagyobb örömére.
Várjuk a kiállítás idejére fölajánlott képeiket!

Címünk: karoly.posa@gmail.com vagy telefonon 063-545-293.
A belépés díjtalan
 
 
 
 
Magyarkanizsa község hivatalos eseményközleménye
Kapcsolat | RSS